Hoe meld ik mijn kind bij jullie school aan?

Er zijn twee mogelijkheden:
  • U kunt het schooljaar rond een afspraak met ons maken voor een kennismakingsgesprek. Vervolgens kunt u desgewenst uw kind aanmelden met het aanmeldformulier
  • U kunt kiezen voor een bezoek aan de open avond en/of de open ochtend, waarbij u de school ook in actie kunt zien. Deze vallen meestal in de eerste week van de maand februari. U kunt dan uw kind direct aanmelden.
Het inschrijven gebeurt op het moment dat het kind daadwerkelijk geplaatst wordt op de school. Bij aanmelding mogen we slechts enkele gegevens vragen. Bij inschrijving zal u een nieuw formulier ontvangen waarop we meer gegevens van uw kind en van u vragen.

Mijn kind zit al op een basisschool. Hoe kan ik dan mijn kind inschrijven?

  • U bent verhuisd of gaat binnenkort verhuizen. Basisscholen mogen onderling geen persoonlijke informatie uitwisselen. Het is dan ook nodig dat u een volledig inschrijfformulier invult. Deze kunt u bij ons opvragen. De vertrekkende school is verplicht om een onderwijskundig rapport op te stellen en dat op te sturen naar de nieuwe school van het kind. Vaak nemen wij nog even contact op met de vorige leerkracht van uw kind om zodoende de overgang zo goed mogelijk te laten verlopen.
  • U bent niet verhuisd, maar zoekt een andere basisschool voor uw kind. Vanuit het uitgangspunt dat we steeds het belang van uw kind zoeken, zal bij zo’n overgang ook de huidige school worden benaderd voor informatie.

Welke informatie hebben jullie nodig bij inschrijving van mijn kind?

We zijn wettelijk verplicht om de volgende gegevens van ouders en kind op te nemen in onze schooladministratie:
  • Gegevens van het kind inclusief BSN nummer;
  • Gegevens van beide ouders.
Niet verplicht, maar wel belangrijke informatie:
  • Informatie over de medische achtergrond en de ontwikkeling van uw kind tot dan toe.  Het is van groot belang dat u bij inschrijving en de maanden daarna alle informatie die belangrijk is aan ons doorgeeft, zodat we daar rekening mee kunnen houden en eventueel een passende ondersteuning voor uw kind kunnen bieden.
  • Extra telefoonnummers: het komt vooral bij jonge kinderen nogal eens voor, dat ze het eind van een schooldag niet halen. Het is dan fijn, als er iemand gebeld kan worden die het kind kan opvangen.

De jongste kleuters, wanneer mogen ze naar school?

Op het moment dat uw kind vier jaar wordt, mogen wij uw kind een plaatsje geven binnen onze school. De wettelijke regels rond die toelating zijn als volgt: uw kind mag niet eerder naar school dan vier dagen, voordat het vier jaar wordt. Als een school uw kind inschrijft kunt u een beroep doen op het recht dat uw kind binnen een maand nadat het vier jaar wordt, naar school gaat.
Vanaf 3 jaar en 10 maanden mag uw kind alvast een aantal (halve) dagen naar school om te wennen. De kennismakingsperiode duurt wettelijk maximaal 10 dagdelen. In deze kennismakingsperiode starten wij echter meestal met een uurtje wennen samen met een van de ouders en aansluitend 2 middagen meedoen in de kleutergroep. Onze ervaring is, dat dit voor de meeste kinderen voldoende is.
De maanden december en juni/juli zijn geen ideale maanden voor een jonge kleuter om te beginnen. Met de ouders van deze kinderen overleggen we welke instroomdatum het beste bij het kind past.
Contactgegevens
Beatrixschool
Smidsweg 49
3852 XA Ermelo
Tel.: 0341-554186
administratiebeatrixschool@vpcoermelo.nl
Postadres:
Postbus 372
3850 AJ Ermelo